Ånder i huset 

Vi har haft besøg af Kate og Harald, de kom for at hjælpe os af med, en sjæl der var i huset. Jeg mente at den tidlige ejer og bygger af huset, efter sin død blev i huset. Vi min kone og jeg har haft flere oplevelser, som fik os til at kontakte Kate og Harald.

Da vi flyttede ind i huset, viste det sig at vi ikke kunne have en seng stående, der hvor der tidligere havde stået en seng. Vi vidste hvor den tidligere ejers seng havde stået, det kunne man se på væggen. Vi prøvede begge at sove på den plads; men ingen af os havde nogensinde haft så dårlig en nat, den var forfærdelig. Så vi skyndte os at flytte sengene.
Det næste vi erfarede var at soveværelset var frygteligt koldt, det var som at gå ind i et køleskab, når vi lukkede op til det. Men vi tænkte ikke nærmere over dette; men gav dårlig isolering skylden.

Der gik nogle år, og vi gjorde huset i stand, så det var som vi syntes det skulle være, bedre isolering maling o.s.v. En nat havde jeg den oplevelse at jeg talte med den tidligere ejer af huset. Han sagde blandt andet: "At han syntes det var godt det vi havde gjort ved huset".
Så vi vidste godt at han var der. Men da vi ikke havde problemer, så var det ikke nødvendig at gøre noget ved det.
Som tiden gik så oplevede vi flere ting, som vi ikke brød os om. Vi var meget trætte begge to, men mente at det måske var fordi vi var ved at blive gamle (60 år) det havde vi ikke prøvet før.
Ting forsvandt og kom frem igen senere når der ikke var brug for dem, ja nogle kom aldrig frem.

Men det der fik mig til at kontakte Harald og Kate, var at vi opdagede, at når vi var væk fra huset, så havde vi ingen problemer med træthed og for mit eget vedkommen, forhøjt blodtryk.
Som nævnt så mødte Harald op, og han fandt frem til at der var tre sjæle i huset. Først og fremmest den tidligere ejer. Han var ikke meget for at forlade huset men blev til sidst "sendt op". Dernæst var der en ung gravid pige, der havde druknet sig i mosen. Hun spurgte om hun måtte få sin baby med op. Hvilke hun selvfølgelig fik. Til sidst var der en mand, der i tredierne i en depression havde hængt sig ude i skoven. Han ville meget gerne hurtigt ned igen på jorden, Harald sagde han var blevet forelsket i min kone.
Da de alle var "sendt op" sad vi og snakkede lidt. Harald sagde at nu var vores problemer slut; men vi kunne da ringe hvis vi stadig syntes, at der var noget.
Allerede dagen efter konstaterede både min kone og jeg, at trætheden var forsvundet.

En uges tid senere ringede vi og bad dem komme og besøge os igen. Vi havde i mellem tiden konstateret at der stadig var ting der forsvandt og kom igen, og jeg selv havde oplevet, at jeg vågnede en morgen og var meget bange, jeg følte at der stod et stort dyr, abelignende elle trolde lignende ved siden af min seng. Jeg må indrømme at jeg aldrig før havde været så bange på noget tidspunkt. Der var også stadig en indelukket lugt i huset. Uanset hvor meget der blev luftet ud.

Kate og Harald dukkede op en eftermiddag. De havde talt sammen om at det var da underligt at der stadig skulle være noget i huset. Da Kate kom in i huset fik hun straks hovedpine og sagde at der var en meget trykkende atmosfære i huset.
De gik lidt rundt og fandt ud af at der var et "hul" til det underjordiske i et hjørne af stuen, og at det var naturånder der befandt sig i huset.
De bad så om hjælp ti at få lukket "hullet" og fjernet ånderne.

Hvilket lykkes, vi har ikke siden været generet hverken af lugt eller andre ting.
Erling