Julen er hjerternes fest.

                                                               

En jule og nytårs skål til alle, Ulla.

 December måned står i hjerternes tegn, her er det vi skal finde ind i hjertekuglen og sende alt den kærlighed til næsten og give naboen et kram, smile til alle de mennesker man møder på sin vej, og ringe en gammel ven op man ikke har set længe, eller samle sine nærmeste til en god og hyggelig eftermiddags kaffe snak. Tænde masser af julelys og finde de hjemmelavede småkager frem, en måned hvor man kan finde alle sine positive sider frem i én, og vedligeholde energien hele måneden igennem uden at ”dumpe” og blive mindre næstekærlige. For det er nemlig slet ikke så let, som man tror. Har du prøvet at hvert et ord du siger, er positivt og kærligt, bare en hel dag igennem, uden at falde ind i den gamle gænge og være sur og tvær i nogle minutter, med de sædvanlige brokkerier, selvom du ikke siger dem højt, er dine tanker ligeså ødelæggende som ordets magt.

Så har vi alle december måned til at opgradere vores aller bedste intentioner der  ligger dybt inde i vores sjæl , trække det frem og prøve at vedligeholde de positive kærlige ord, til omverdenen. Og tilgive de mennesker der har gjort èn ondt eller hvis omvendt, så tage sig sammen, gå ud over sin egen stolthed , gribe telefonen og sige undskyld og komme et skridt videre op ad livets gyldne stige, komme op på de trin hvor man kan være i stue med alle, for det er en lykkefølelse der holder os unge , da man ikke har de tunge tanker at slæbe rundt på, for de ligger i ens underbevidsthed og borer inde i ens hjerte og gør ondt, når vi ikke har nogen vi er uvenner med, er vi bare de lykkeligste mennesker i verden, en lykke følelse der får hjertet til at lyse, og sjælen til at blomstre og så kan man klare meget, meget mere.

Det vil altid være bedst at tænke positive og kærlige tanker for alle, og det er jule måneden rigtig god til at få ryddet op i, da er det ikke så svært at lukke ”hjertets julekalender” op, låge for låge , indtil den 24ende juleaften hvor vi alle , med glade julehjerter kan tage hinanden i hænderne og  danse rundt om det strålende og tændte juletræ. Med roen i vores hjerter.

                                                                      

Også selv om du står i køen på posthuset, eller i banken eller i et venteværelse, eller ens tålmodighed over for mand, børn etc. hvor ens tålmodighed er ved at sive ud igennem ens sukkene efter hver gang der er gået ti minutter, hvor man rutscher tilbage i den gamle ”brokken sig igennem alt energien” , holde øje med hvis tur det er, og hvis det er èn der overtræder, kan det reaktivere ens utålmodighed, med at man nok skal fortælle at køen starter bagved èn selv, helt rød i hovedet og hjerte banken. Det kan få ens blodtryk til at stige, og det er jo helt unødvendigt,  man bliver nedgraderet i ens celler, for det er jo det der sker når vi tænker negativt, sker der en kemisk forbindelse inde i hjernen der straks flyder ind i hjertet og gør os en lille smule ældre i sindet. Her kan man vende energien til at tænke på alle de dejlige ting der er sket for èn, og måske i sådan en venteposition, skabe en positiv og kærlig fremtid for sig selv og andre. I stedet for at det dagligdage brok, gør ud over dig selv, for det smitter og man sender energien over i næsten, som måske slet ikke kan gøre for det eller har skyld i ens surmuleri, fordi man har svært ved at være alene med sig selv inde i sig selv, i de ti minutter man står i kø m.m.

Vi mennesker er rigtig gode til at sende ”skylden” videre, uden at se på sig selv først, det kan den søde juletid hjælpe os igennem med, for her giver vi os tid til at lære at vente og få noget godt ud af de ti minutter , hvor vi fører julens hygge ind i hjertet og tid til at få kærlighedens julehygge spredt ind , helt ind der hvor det mærkes i hjertet, så vi har overskud til at sende lys og kærlighed til andre, da man i de næste måneder kan vedligeholde julens stilhed, i hjerternes fredfyldte positive energi, til at vi tænker os om en gang mere, og lade lyset overstråle ens utålmodighed, fremover. Måske et nytårsforsæt? 

                                                   

December er også en måned hvor man har pyntet op og ale hjem stråler med julepynt og glødende stearinlys, der varmer sindet i lysets stråle, hvor vi bliver tiltrukket af hinandens julehjerter og vil gøre noget for hinanden og lover at , til næste år ja så skal vi se hinanden noget mere og gøre en masse sammen. Prøv at gøre noget ved dèt, prøv at indkode jeres ønsker for hinanden og prøv at lade ønskerne blive til realiteter, så vil vi få , måske et meget mere kærlighedsfyldt og positivt liv med de mennesker man føler sig i godt selskab med, af et rent hjerte give og modtage kærlighed, der måske endag vil ligge latent i hjertet hos hinanden.

December er måneden hvor man kan genskabe denne positive kærligheds energi og researche på alle plan, til gavn for Næsten.

Det bedste jeg ved er når, man er ved at finde sin æbleskivepande frem og skal have en hel masse på besøg til julehygge og gløg, så er det råhygge og følelserne kommer rigtigt op i en, vores hjerter flettes sammen til èn helhed, og vi sender  konstant ægte kærlighed til hinanden og der er ingen der  bryder denne fortryllende vidunderlige kærligheds energi, der bliver krammet og kindkysset og man har julelys i øjnene og luften oser af samhørighed, sådanne dage i december måned er jeg totalt afhængig af, ja jeg kan slet ikke få nok af disse hyggestunder, man udveksler og taler med æbleskiver og klejner i munden, alle vil komme til orde og alle griner og smiler selvom man ikke lige fik det hele med, men vi er med til at højne hinanden i disse lyse stunder, timer man er sammen , det kunne være 1. søndag i advent. Hele huset dufter af gran, nelliker og julemusikken hørmer derud af, og jeg skråler  sammen med Hilda og Keld Heick, da det dobler julestemningen med at mine æbleskiver er fra deres gamle opskrift, jeg har brugt i masser af år, et must for at højne min egen julestemning, hvor jeg for øvrigt blæser jule melodier hele dagen, så mine to hunde og min mand, flygter ud i haven, når jeg er overeksponeret af julehyggen, som efterhånden er som narkotika for mig, for jeg vèd det hele er overstået allerede i januar, og så er hverdagen tilbage igen, med ”sure” pligter m.m. (med mindre jeg har lært at holde på den smukke, smukke energi).

 

Derfor kunne det være rigtig , rigtig godt hvis vi kunne bevare denne julestemning  hele året rundt, altså det med at lade julelyset være tændt i øjnene og kærligheden til næsten, være i vores hjerter, da vil jeg tro vi kan komme igennem hverdagen på et lysere niveau, da positive energier lyser op inde i ens følelses register og hjertes puls slår i en kærlighedstakt hvor man måske kunne undgå at blive ophidset eller sur og trist, og det vil give én en meget bedre livskvalitet, så lad os bevare julestemningen hele året rundt, lad dig være din egen julemand og giv dig selv en gave , ved at se dig selv smile hver dag til dig selv i spejlet, tænd et lille lys i dit hjerte og sørg for det aldrig slukker, da vil vi lyse vejen for os selv og andre, hver dag.

                                         

                         

 

 

  RIGTGIG GOD JUL OG ET HELSE OG LYKKEBRINGENDE NYT ÅR 2005.

                                   

                                   

” If I wish upon a star......”Jeg vil ønske for hele jordens befolkning, fred og ro i alles hjerter.                                                             


Ulla Runchel

LYS OG KÆRLIGHED

 www.forvandlingskuglen.webbyen.dk

Billede malet af Peter Fich