Tak for hjælpen

Personligheden er en svær nød at knække, hvad er PERSONLIGHED,  er det hvordan man behandler sig selv og andre, er det den der tit står i vejen for ens eget liv, og hvordan vi takler de problemer opgaver i dette LIV , der er beskåret én. For livet i livet er nu noget helt specielt.  Jeg har arbejdet med mig selv, meget (troede jeg) indtil jeg lærte Klaudine Shnack at kende,  hun er simpelthen én af de få mennesker som virkelig arbejder med personligheden og kan få noget ud af det, hun holder ikke sådan op, hun bliver véd og véd, på en meget kærlig men bestemt måde, bliver hun ved med at nå ind til kernen, ligesom man skræller et løg, hvert et lag man har kastet fra sig , skulle man  gerne have lært noget af, i den man når ind til sagens kerne, nemlig at helt dér inde , forstå hvad det er vi skal med os SELV,  at man KUN skal tænke på sig selv, og det er Èn selv det drejer sig om.

 Mange gange igennem årerne, har hun fortalt det samme til mig, og mange gange er –har jeg været så vred over det hun sagde, for JEG vidste meget bedre SELV, hvad der var bedst for mig, hun kunne i hvert fald ikke lære mig noget. Jeg havde jo selv hjulpet, så mange mennesker, og de havde været glade og tilfredse, hvad skulle jeg lære, det med ”vreden”.

 Det var min PERSONLIGHED der skinnede igennem,  der ødelagde de meget viise ord hun fortalte mig, i hendes altid stille og monotome stemmeleje, hvorefter jeg altid efter et par timer blev utålmodig og vreden steg mig til hovedet og min PERSONLIGHED tog over igen-igen , jeg blev trådt over min gamle mønstre, som jeg ikke helt evnede eller kunne få øje på. Man ser ikke sig selv, som andre mennesker ser på én. Jeg ville ikke høre efter, eller lytte og jeg kunne heller  ikke forstå mange af de utallige gange hun prøvede på stille at forklare mig, hvor ENKELT det egentlig var dêt,  der skulle til før jeg fik denne her berømte AHA oplevelse som alle andre fik, undtagen mig. Jeg forstod simpelthen ikke hvad hun mente, og hvordan man skulle gøre, hvor nemt er det ikke at hjælpe de andre, men” se” ind i sig selv og finde måden til at arbejde på, og midlerne til den psykiske åbning, det er dèt ,der  for mig selv var svært.

 Indtil endnu en  gang , hvor jeg prøvede at dæmpe min vrede ,når vi havde vores konvertationer om vind og vejr.  indtil hun lige netop trykkede på de knapper, som jeg ellers prøvede at smide ud af mit system, men som hun var/er  ekspert i at puste til, og jeg som troede at jeg kendte bedst mig selv og var for  længst ovre alt det dér, med at ”være i terapi” hos andre, troede jeg havde det overordnede blik i mit eget liv, og kunne gå ind og ”eliminere denne indkodning”. Men NEJ,  det er en guds gave at blive hjulpet af et andet menneske, og at et andet menneske har SÅ STORT ET OVERSKUD, at blive ved og ved, indtil det lykkedes, thi det kalder jeg for næstekærlighed. At stryge folk med håret, det kan vi alle.

 En helt almindelig dag, vi sidder i bilen Klaudine har kørt mig hjem, og vi sidder og taler, vi ved begge hvilken vej i bevidstheden, hvor vi flyder hen. Blidt og stille forklarer Klaudine mig for 117 gang, hvorfor jeg har de vredes udbrud når jeg er ”trængt op i en krog”,  efter en lang psykologist samtale, får jeg denne her åbenbaring AHA oplevelse.

 Og det var fantastisk, smukt og ENKELT, men uden KLAUDINES  indsigt, havde jeg ALDRIG, kommet dertil.

 DERFOR TAK, KLAUDINE DU ER NOGET HELT SPECIELT FOR MIG, jeg har virkligt haft det godt lige siden,  efter denne eftermiddag, hver gang jeg begynder-ja bare tanken om at blive lidt vred eller ked af det, så hiver det frem i ”hukommelsen”  som jeg lærte den dag- OG DET VIRKER.   

 At blive afvist, ikke elsket, gang på gang som barn,  hvis man ikke for ryddet op i dette, og jeg mener virkeligt få ryddet op, ja så agerer man jo med denne atityde resten af sit liv, som et lille vredt barn.

 Jeg havde den mest smukkeste drøm, om natten som gav det komplekse syn på min ”gamle” vrede.

  Hvis i vil have ryddet op i jeres liv, frem for mange andre, ja så kan Klaudine fortælle jer hvad i skal gøre, og hvordan i skal gøre det, og hvordan i kan bruge det.  Får i først denne AHA oplevelse, ja så er man sparret for meget. Min personlighed har fået et løft, og min vrede i pressede situationer, ja det er (næsten) en sagablot.  Helt perfekt er der gudskelov ingen der er. Det er jo for èns egen skyld, har du det godt har vi andre det også.

 Vrede, skyld, afmagt,  svig og ueslket,  er små frø der har fået lov at spire i det voksne menneske i et langt liv. Som ligger og visner og bliver til negative energier, de skulle meget gerne vandes med kærlighed og forståelse og tilgivelse af en selv, til at forstå omverdenen med nye og kærlige øjne, uden ar i sjælen, at få ryddet op i sine mange mønstre, hjælper en selv til at kunne bevæge sig på en ”lettere” og lysere og gladere måde , så  andre man møder på sin vej, er  med lys og glæde i sit hjerte. At tilgive er at forstå, at elske sig selv, giver plads til andre og nye indsigter, at dele og udveksle, skaber kreativitet og højnelse for os alle.

  Ulla Runchel, forfatter 

 


Copyright©Ulla Runchel©

www.forvandlingskuglen.webbyen.dk