Du er hvad du tænker, og hvad du omgiver dig med
©Af Merete Gundersen
 

 

Du er også dine omgivelser

Mange mennesker gentager det liv, det har lært af sine forældre. Der er statistikker der siger, at de fleste mennesker ikke flytter langt fra, hvor de er vokset op. Dette kan skyldes, at vi alle sammen er små tryghedsnarkomaner, og at vi helst vil leve det liv, vi kender. Samtidig er der andre kræfter i os, der trækker imod nye udfordringer, men dem er vi ofte ”alt for dygtige til at overhøre. Derfor er der mange mennesker, der går rundt og savner ”noget” i deres hverdag. Det kan skyldes, at de ofte lever deres forældres liv, altså har den samme tænkning som dem, gør næsten de samme ting med meget små undvigelser, og frem for alt så ser de præcis de samme type mennesker hele deres liv.
Dette giver selvsagt ikke de store udfordringer. Vi skal huske, at vi er et produkt af vores omgivelser, derfor også et produkt af vores miljø, og derfor er det vigtigt og meget hensigtsmæssigt at finde det miljø og de udfordringer, der udvikler os bedst muligt mod de mål, vi sætter os, de livs visioner og drømme vi har.  

Analysér dit liv på baggrund af dine omgivelser; dit miljø: Er tingene omkring dig en hjælp mod dit mål, eller holder de dig tilbage?  

Det første skridt for at komme fremad er, at tage en beslutning om, at du IKKE skal være der, hvor du er lige nu; Du er ikke fanget i dine omgivelser. Men du kan snyde dig selv til at tro, at du er fanget, - det er der INGEN der er. Dine tanker snyder dig til at tro, du kun kan være der, hvor du er lige nu, men det er KUN en illusion, som du selv skaber. Du er den store medskabere i dit eget liv, Det er en overvældende tanke og en tanke, mange ikke kan lide at blive konfronteret med, fordi den kalder til eget ansvar for eget liv. Men det er bland andet, hvad livet på Jorden drejer sig om. Vi har stor tradition for at mene, at det altid er de andre eller omstændighederne, der gør, at vi er lige der, hvor vi er i vores liv. Men fakta er, at vi selv har sat os lige der.

 

Når du bliver en del af noget, bliver det en del af dig.

Man kan øve sig i at bryde gamle mønstre, dette kan gøres ved at:
·       
Tænke nyt
·       
Handle nyt
·       
Bevidst at søge nye bekendtskaber
·       
Læse ny litteratur
·       
Få nye fritidsinteresser
·       
Flytte rent fysisk
·       
Skifte arbejdsplads
·       
Få ny uddannelse
·        Nye rejsemål
·        Gøre nye ting med gamle venner 

Listen kunne være meget længere.
Hvis du ikke bryder dig om at være der, hvor du er lige nu, så kan du ændre det! Du er ikke permanent plantet i jorden, som et træ. Det er ikke godt at sige: "Jeg ville, hvis jeg kunne!" – man kan i stedet sige: "Jeg vil, fordi jeg kan!"
 

Ved at turde flytte dig på alle måder i dit liv, kan du selv flytte fokus, ingen kan gøre det for dig. Således skaber du udvikling, og det er, hvad livet handler om, derigennem lever du og agerer og bliver DET, du gerne vil være. Lad det hele ske i kærlighed, ærlighed, oprigtighed og med varme og med Hjertets Energi,[1] der kan du aldrig gå fejl.Du er SELV den store skaber, derfor: ”Skab det du ønsker dig.” Det er et stort ansvar, ærligt at erkende, at ingen andre eller noget andet - heller ikke din økonomi - har sat dig lige der, hvor du er lige nu, det har du SELV.Livet er en gave stor, lad os pakke gaven ud lidt efter lidt og øve os i at være med til at berige vores og andres liv igennem vore mange livs processer via Hjertets Energi. 

 Visualisering for at få modet til forandring i livet: 

Stille meditativ musik skal fylde rummet, for at det kan være med til at skabe forandringerne i dit liv lige nu. Ro og stilhed er en selvfølge i denne smukke proces.
Når roen i kroppen er opnået, forstiller du dig, at du tager på en lille kosmisk rejse hjem til dig selv, for at opnå en indre dialog, som vil berige og dig og give dig overblik over dit liv lige nu.
Til de smukke toner forlader din bevidsthed nu stedet, hvor du opholder dig, og for dit indre blik ser du nu en smuk lyskanal åbne sig. Kanalen kan have mange farver, og selve lyskanalen kan være formet af en meget klar lys spiralenergi, så det kan føles, som du bliver slynget ud imod det store univers.
For dit indre blik ser du for enden af lyskanalen en fjern stjerne eller planet tone frem. Planeten er smuk med skønne omgivelser, former og farver, og måske befolket af smukke fredelige dyr. Din bevidsthed styrer nu mod den stjerne eller planet, som du føler dig mest tiltrukken af. Da du lander på planeten, ser du det smukkeste gyldne tempel, - det kan have mange former og farver.  Roligt vandrer du nu mod dette smukke tempel. Dørene til templet er allerede åbne, da du ankommer, og en person af overjordisk skønhed tager imod dig.
 

Du bliver nu ledt ind i templet, som er dit eget indre tempel, det er her DIN evige visdom befinder sig, det er her, at du kan modtage og få al den vejledning, du har brug for til dit liv på Jorden. Herinde vil du være omgivet af kærlige guddommelige hjælpere, som altid vil vejlede dig, når du kommer på besøg.
Du forestiller dig, at du går frem til et alter, - her knæler du ned, - foran dig står en person, som vil vejlede dig, og du spørger nu, hvilken forandring der er mest hensigtsmæssige for dig lige nu i dit liv. Du vil nu modtage dit svar.
Dernæst spørger du: ”Hvad er det jeg skal tage handling på lige nu, hvis jeg gerne vil gøre det bedste for mig selv og mine omgivelser?” Du modtager nu roligt et svar på dit spørgsmål. Tag roligt imod det, der kommer til dig, også selv om du ikke helt forstår, hvad det betyder. 

Du takker for dine svar. Du bliver nu ledt frem til et stort ovalt bord, hvor der sidder nogle personer rundt om bordet, disse personer er også vejledere for dig, og dem kan du spørge til råds, hvis der er noget i dine svar, du ikke helt forstår. Du kan f.eks. spørge. ”Hvad skal jeg foretage mig i morgen, for at komme tættere på mine nye forandringer?” Det bedste er, at disse spørgsmål kommer helt inde fra dig selv, det vil give den største udvikling og det største mod til forandring.
Når du har modtaget de svar, du søger, takker du for hjælpen, du har modtaget i dit eget indre smukke tempel.
Du kan nu igen tænke på at forlade dit indre tempel, og langsom begynder din bevidsthed igen at bevæge sig imod Jorden og tilbage til den plet, din fysiske krop opholder sig på lige nu. Roligt begynder du atter at være nærværende i rummet, hvor du opholder dig, og du kan nu igen åbne dine øjne i vished om, at du her - i dit eget smukke indre tempel - har modtaget den mest unikke vejledning til din videre vækst i livet. En vejledning som ingen clairvoyant, håndlæser eller anden terapeut kunne have givet dig. 

Det vil nu være godt at skrive det hele ned, så du kan huske det og arbejde videre med det i den kommende tid. En sådan meditativ tilstand og en sådan visualisering vil altid gavne og hjælpe sjælens vækst. 

Livet og livets forandringer kan nogle gange være så svære at håndtere, at en terapeut altid vil gavne, men vi kan alle meget selv, hvis vi har modet til at kaste os ud i forandring og forvandling. 

Held og lykke med din forandring og forvandling for at gavne dig og dine omgivelsers liv.
Merete
Gundersen
er holistisk psykospirituel vejleder og coach, hun underviser for grupper i hele landet.

Merete Gundersen er tillige forfatter til 6 små bøger om den menneskelige psykospirituelle udvikling. Seneste med bogserien: Det spirituelle Menneske bind 1-3

 

www.siqintelligens.dk                    www.livskilden.dk

[1] Hjertets Energi, er kærlighedens sprog i alle dens facetter

 

 

Oprettet den 22. februar 2006 læst af: